sunnuntai 1. elokuuta 2010

Ufomammut - Eve

Paskaa tulee satamaan niskaan, mutta Ufomammutin Eve on tämän vuoden kovin pettymys levyrintamalla. Tuota italialaisten raskaan psykedelian murjojien uusinta on tullut nyt pyöriteltyä levysoittimessa, mutta hieman kylmäksi jättää. 45-minuuttinen kappale sisältää tunnistettavaa maalailua ja jurnutusta, mutta varsinaista Ufomammutia, eli kivitaloja pölyksi runnovia riffejä, pahaenteistä groovea sekä kosmisesta haudasta kaikuvaa laulua kuullaan vasta b-puolella.A-puolen himmailun vaihtaisin empimättä “biiseihin” ja b-puolellakin olisi saksille töitä. Eihän tämä missään nimessä huono albumi ole. Ehkä odotukseni yhden suosikkitrioni tuotokseen olivat astraalitasolla ja täysin ulottumattomissa. Ehkä nämä helteet eivät ole optimaalisinta aikaa tälle musiikille. Ehkä olen vähän tyhmä ja teidän kannattaisi lukea esim. Imperiumista Shriken 10-/10 arvio levystä.

http://www.ufomammut.com/

Olin viime torstaina Lepakkomiehessä Tuliterä + The Torsors + Taphead –keikalla soittelemassa levyjä. Tapheadin ambient ei tehnyt suurta vaikutusta näissä olosuhteissa, ehkä enemmänkin himassa yksin kuunneltavaa surinaa. Tuliterä oli kovassa iskussa ja biisit kuulostavat livenä hevimmiltä kuin levyltä, bändin jokaisella keikalla tosin toivoisin näkeväni jonkin sortin visuaaleja. The Torsorsin hc/grind-kohkaus oli mukavaa seurattavaa! DJ-keikkaa varten pakkasin mukaan yhdeksän levyä, eli toivebiisejä oli kohtuullisen turha esittää. Soittolista meni kutakuinkin näin:

Gnod / White Hills – The Secret Society of Ants
Gnod / White Hills – Spaced Man
Gnod / White Hills – Per Sempre
Amon Düül II – Phallus Dei
Monster Magnet – 25
Wooden Shjips – We Ask You To Ride
The Heads – Legevan Satellite
Om – Pilgrimage
Litmus – Beyond The Sun
Liquid Visions – Nuclear War

1 kommentti:

  1. Juu, kyllä mä tykkään että Ufopojat ovat kehittyneet, tai ainakin kehittäneet musiikkiaan eteenpäin. Perinteiset kappalerakenteet ovat heitetty enimmäkseen romukoppaan ja nyt mennään tsunamin kyydissä viiden perättäisen aallon harjalla.

    Tiivistäen, en pettynyt :)

    VastaaPoista