keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Mutta tehän määräätte!

Muitakin suomalaisia (Loinen, Frogskin) julkaissut saksalainen Streaks Records pisti pihalle Caskets Openin debyyttipitkäsoiton hetki sitten. Hienon mustan gatefoldin ja kuuman julisteen lisäksi But You Rule kiinnostaa myös musiikilliselta anniltaan. Caskets Open on ottanut hurjan harppauksen demoltaan tietenkin soundillisesti, mutta myös biisimateriaaliltaan.Musiikillisesti Caskets Open vuosimallia 2010 on vaikea lokeroida. Kappaleiden juuret ovat selkeästi doomissa, mutta soitosta ja asenteesta huokuu vahvasti punkin röyhkeys. Soundit erittäin raakaa ja rajua kuultavaa, kielisoitinten härski pörinä nostaa ainakin meikäläisen huulille hyväksyvän hymyn. Sanoituksiin harvemmin tartun, mutta nyt on sen verran ilkeää ja omaperäistä kamaa printattuna mukaan, että on tullut useamman kerran lukaistua läpi hykerrellen. Lyriikkaa tehostamassa on rouhean räkäinen huutolaulu.

Levyn ainoan ”hempeilykohdan” sisältävä SWBD? sekä vittumaisella asenteella jynkyttävä ja Black Sabbath -flirtin sisältävä Whore! ovat omat suosikkikipaleeni. Hieno debyytti, älkää nukkuko tämän julkaisun ohi!

http://www.myspace.com/casketsopenHieman enemmän materiaalia julkaisseen, mutta nyt vasta debyyttipitkäsoittoon edenneen doom-trio Garden of Wormin albumista kirjoittelin arvion, joka löytyy alla olevaa linkkiä klikkaamalla.

http://meteli.net/uutiset/4425

1 kommentti:

  1. Kävin tänään ostamassa GoW:n LP:n ja Ämyrockin keikka olisi viikonloppuna. Levyä en ehdi ennen tuota keikkaa kuuntelemaan, joten mielenkiinnolla odotellaan keikkaa.

    VastaaPoista