maanantai 28. joulukuuta 2009

Shrinebuilder

Pyramid of the Moon -biisi nostatti Shrinebuilderin pitkäsoittoon kohdistuneet odotukset ehkäpä hieman liian korkealle. MySpacesta kappale tuli luukutettua niin tiuhaan, että kappale iskostui selkärankaan jokaista pellinsärähdystä myöden. Kun vihdoin Shrinebuilderin tuplavinyylin levykaupasta kävin joulun alla poimimassa, oli pettymys aluksi melkoinen.Superryhmän debyyttialbumi kuulosti hyvälle heti kättelyssä, mutta muut neljä kappaletta vaisuilta Pyramid of the Moonin rinnalla. Tuossa biisissä tiivistyy kvartetin jokaisen jäsenen sielunmaisemat ja tunnusmerkit täydelliseksi kokonaisuudeksi.

Mitä enemmän albumia on tullut pyöriteltyä, sitä enemmän kappaleidenvälinen kuilu pienenee, mutta pyramidi seisoo kuussa silti täysin koskemattomana. Joudun karvaasti toteamaan, että Shrinebuilderin pitkäsoitto ei ole niin hyvä, kun olin odottanut. Olisiko kuuntelukokemukseni erilainen, mikäli en olisi MySpace-maistiaisia kuunnellut? Ehkä.

Materialistiselta kantilta katsottuna vankkaan gatefoldiin kääritty värikäs tuplavinyyli, jonka neljänteen puoleen on kuvioitu käärme, on parasta A-luokkaa. Noh, täytyy myöntää, että onhan tämä parhaillaan soiva levyn päätösraita Science of Angerkin aivan mahtava biisi...

http://www.myspace.com/shrinebuildergroup

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti