torstai 3. joulukuuta 2009

Omakustannekatsaus vol. 2

Psychotropic Caravan säädölle ei tietenkään loppua näy, mutta nyt line-upin tiedottamisen jälkeen ehtii hieman hengähtää. Järjestyksessään toisessa omakustanne- ja demokatsauksessa esittelyssä on yksi hieman vanhempi pahviläpyskä, yksi cd-r-fiilistely sekä yksi demo bändiltä, josta haluisin tietää paljon enemmän.Tuliterän Alpha on edellä mainittu vanhempi pahviläpyskä. Kolme biisiä sisältävä kiekko ilmestyi jo vuosi sitten ja on ollut jo pitkän tovin loppuunmyytynä, mutta koko Alpha on bändin MySpace-profiilissa kuunneltavissa. Tuliterä tykittää energistä instrumentaaliavaruusrockia ja bändin soitossa kuuluu selkeästi metalli- ja progevaikutteet. Alpha Blade ja Jagat petaavat pöydän 14-minuuttiselle All-Seeing Deliriumille. Päätösraidassa nivotaan Hidria Spacefolk ja Ozric Tentacles metallisen tulituksen avulla yhdeksi huimaksi paketiksi.

http://www.myspace.com/tuliteraEpävirallisen julkaisun ruumiillistuma on Templesin Taajuuksia cd-r tussilla sotattuine biisilistoineen. Jewelcaseen pakattu valkoinen cd-r on täynnä helsinkiläisbändin treenikämppäjameja. Templesin jamivaihdetta olen kehunut blogeissani aiemminkin ja tämän kiekon avulla myös livetilanteita vierastavat ihmiset pääsevät nautiskelemaan niistä. Soundit tosin eivät ole kovinkaan miellyttävät. Viidestä tallennetusta jamittelusta Kingston Düül II ja bassoton II ovat ehdottomasti omat suosikit. Tällä julkaisulla Temples flirttailee tyylillisesti vapaammilla vesillä, krautrockia, stonerjamia ja jonkin sortin progeilua on luvassa.

http://www.myspace.com/templesofdoomMarian tuore demo on koukuttanut meikäläisen. Marian musiikissa on jotain mystistä vetovoimaa, ja kun bändistä ei oikein tahdo löytyä mitään infoa netistä pelkistettyä MySpace-sivua lukuun ottamatta, mielenkiintoisen orkesterin palaset loksahtelevat paikoilleen. Trion kolmebiisinen pöllökantinen demo sisältää suomeksi laulettua rockia, jonka maalailemista maisemista tulee itselle mieleen Mana Mana ja 90-luvun alun Therapy? Demon keskimmäistä, Matka-nimistä kappaletta on tullut luukutettua repeatilla hurjia määriä, eikä muutkaan kaksi biisiä siitä paljoa jää. Näen jo enneunia Marian seiskatuumasta, joka mahdollisesti voisi olla otollisin formaatti orkesterille, enkä malta odottaa, että pääsen bändin keikalle.

http://www.myspace.com/murhelaulu

1 kommentti: