maanantai 16. marraskuuta 2009

I Hate vinyl

Laiskanoloisesti kotisivujaan päivittelevä I Hate Records on julkaissut kaikessa hiljaisuudessa pari loistavaa vinyyliä. Toinen näistä on helmikuussa 2008 cd:nä julkaistu Jex Thothin debyyttipitkäsoitto, joka nyt vihdoinkin sai vinyylijulkaisun. Albumia ja muitakin Jex Thoth / Totem -julkaisuita on tullut luukutettua aivan mielettömiä määriä, eikä kyllästyminen ole lähelläkään.Gatefoldina julkaistun albumin punavalkoinen, monitoimitaiteilija Sami Hynnisen luoma kansitaide pääsee tietysti oikeuksiinsa verrattuna cd-versioon. Levyn jakaminen a- ja b-puolille tuo myös kuuntelukokemukseen virkistävää vaihtelua, neliosaiseen Equinox Suiteen tulee kiinnitettyä huomiota aivan eri lailla sen aloittaessa b-puolen. Mikäli jostain kumman syystä psykedeelissävytteisen doomahtavan musiikin paras orkesteri pitkiin aikoihin ei ole tuttu, klikkailepa MySpace-sampleihin välittömästi.

http://www.myspace.com/totemdoomSpiritus Mortisin
ja Fall of the Idolsin split 12” on toinen I Haten tuoreista julkaisuista. Halvanoloisista kansista huolimatta musta kiekko on ahminut viisi kappaletta tuomiota Suomen ehkäpä kovimpien aktiivisten doom-orkestereiden toimesta. Spiritus Mortis jatkaa aurinkocoverisarjaansa, edellisellä seiskatuumalla versioitiin The Doorsin Waiting for the Sun, tällä levyllä vuorossa on Uriah Heepin Sunrise, joka on tämän julkaisun paras kappale. Rise From Hellin uudelleennauhoitus puolestaan menee mielipuolisiin sfääreihin Hynnisen sekopäisten laulusuoritusten siivittämän. Edellä mainittujen kappaleiden välissä oleva The Ceremony of the Sifting Air jää hieman vaisuksi kokemukseksi.

Fall of the Idolsin Funeral Man on parempi kahdesta torniolaisten kappaleesta rouhean pääriffin ja tyylikkäiden osien johdosta. Stalkerkin on hyvä kappale, mutta ei missään nimessä FOTI:n parhaimmistoa. Karppinen ja kumppanit ovat varmasti mielissään ensimmäisestä vinyylijulkaisustaan. Itse kaipailisin bändin molempia pitkäsoittoja vinyylille, Hynnisen kansitaidetta kelpaisi varmasti katsella 12-tuumaisena.

http://www.myspace.com/spiritusmortis
http://www.myspace.com/falloftheidols

4 kommenttia:

 1. Ihme juttu ettei Jex Thothia julkaistu vinyylillä aiemmin.

  VastaaPoista
 2. Mulla ei ollut tossa SM/Foti-splitissä liitettä, onko sulla ja pitäisköhän siinä ollakaan?

  VastaaPoista
 3. http://img255.imageshack.us/img255/6383/kuva008.jpg

  VastaaPoista
 4. Ei ole mitään liitettä tuossa splitissä, ei ilmeisesti kuulukaan.

  VastaaPoista