torstai 3. syyskuuta 2009

Levykatsaus vol. 1

Viikonlopun ratoksi vähän tekstiä tuoreista levyistä, jotka papukaijamerkkejä ansaitsevat.

Torche / Boris ja 9dw / Boris

Boriksen uudet splitit! Allekirjoittanut alkaa valua fanipoikakategoriaan tämän bändin kanssa. Cd-splitillä Torche korkkaa pelin viiden minuutin tribaalijumituksella. Boris fiilistelee päälle 10 minuuttia Smile-albumille sopivalla rauhallisella meiningillä, tosin Atsuo piiskaa blastbeatia lähes koko kappaleen keston. Roimasti mielenkiintoisempi tapaus on 12”, jonka sisällöstä vastaa Boriksen lisäksi 9dw. 9dw:n puoli on lähestulkoon kreisibailattavaa discofunkin ja elektron sekoitusta. Tähän aktiin pitää perehtyä enemmän, ei ollenkaan hullumpaa. Boriksen ensimmäinen kappale etenee huokailujen ja hypnoottisesti nakuttavien konerumpujen tahdissa, mainiota hämyilyä. Akirame Flower on melankolinen shoegaze-biisi, joka nojaa rosoiseen äänivalliin. 9dw-splitin biisit ovat jälleen osoitus siitä, että Boris ei jää paikalleen.

http://www.myspace.com/torche
http://www.myspace.com/borisdronevil
http://www.myspace.com/9dw

The Devil’s Blood – I’ll Be Your Ghost

Yhdessä yössä kulttiasemaan noussut hollantilaisbändi soitti ensimmäisen keikkansa Roadburnissa. Fenriz hehkutti bändin ensimmäistä seiskatuumaa Darkthronen kansivihossa. Come, Reap EP nosti odotuksia bändiä kohtaan entisestään. Nyt kätösissä on The Devil’s Bloodin tulevalta pitkäsoitolta lohkaistu 12” sinkku. A-puolen I’ll Be Your Ghost kappaleessa laulaja lupailee mm. ryömiä lasimurskassa vuokseni ja tehdä vaikka mitä muuta. Kitarat soivat heleän 70-lukuisesti ja biisi on tasan yhtä koukuttavaa kuin bändin aiempikin tuotanto. B-puolella Come, Reap EP:n b-puolen yli 10-minuuttinen Voodoo Dust, tällä kertaa liveäänityksenä studiosta. Hieman rosoisempi versio kappaleesta kuulostaa ehkä aavistuksen paremmalta kuin aiempi versio. Minkäs teet, The Devil’s Blood on saanut meikäläisen otteeseen ja jokainen suupala kolisee niin peevelisti. 50 euron tuplavinyyli on jo ennakkotilattu...

http://www.myspace.com/thedevilsblood

Mirror of Deception / Garden of Worm

Huh huh, karusti alkoi tämä splitti. Teutonipaatosta on Mirror of Deceptionin puolen ensimmäinen biisi, saksaksi lauletaan ja muutenkaan kappaleen alkupuoli ei ole kovin tyypillistä MoD:ia. Kakkosbiisissä kieli onneksi jo englanniksi vaihtuu. Tutuilla, turvallisilla ja laadukkailla melankolisen doomin synkillä vesillä seilataan. Saksalaisten puolen päättää tyylikäs Bathory-laina. Garden of Wormin puoli tarjoaa kaksi kappaletta doomia hitusen progehtavalla otteella sävellettynä ja viimeisenä akustisen folkahtavan tunnelmoinnin. Trio erottuu edelleen positiivisesti Suomi-doomia vaivaavasta Reverend Bizarre –apinointia harrastavasta massasta ja kulkee selkeästi omaa polkuaan.


http://www.myspace.com/mirrorofdeception
http://www.myspace.com/gardenofworm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti