maanantai 10. elokuuta 2009

Jurassic Rock


Tulipa sitten käväistyä Visulahdessa Jurassic Rockissa tarkastamassa Therapy?:n nykykunto ja siinä sivussa muutama muukin bändi. Sympaattisen pieni festarialue oli lähinnä mikkeliläisistä teineistä koostuvan väkijoukon täyttämä. Harvalla festivaalilla on tuntenut olonsa näin vanhaksi.

Viikate ja Riverside olivat alkupään esiintyjistä kiinnostavimmat. Viikate korkkasi päälavan teknisten ongelmien saattelemana ja Riverside soitti pikkulavalla progeaan kouralliselle ihmisiä.

Jos Asaan ja Jätkäjätkiin ei ole livenä törmännyt, on mitä luultavimmin viettänyt viimeiset kaksi kesää neljän seinän sisällä. Allekirjoittaneen polulle Asa Jätkäjätkineen on asettunut kymmenisen kertaa parin kesän aikana, joten tämä runsaslukuinen kokoonpano alkaa olla kohtuullisen tuttu.

Mikkelin pimentyvässä illassa tiiviisti pienelle lavalle pakkautuneet Jätkäjätkät piiskasivat orgaanista folk hip hopiaan ilman suurempia taukoja. Koko orkesteri oli kovassa tikissä ja yleisön vilpitön keikasta nautiskelu tansseineen ja käsienheilutteluineen oli näyttävää seurattavaa. Tähän asti todistamistani Asa-keikoista Jurassic Rockin veto oli ehdottomasti paras.

Therapy? on tullut nähtyä 2000-luvun alkupuolella kaksi kertaa Tavastialla ja Ruisrockissa 2004. Irlantilaistrio kuuluu henkilökohtaisiin ikisuosikkeihin, joten fanipoikalasit olivat Mikkelissä tukevasti nenänvarrella. Aina hyväntuuliset Andy Cairns ja Michael McKeegan vaikuttivat vielä normaaliakin vapautuneemmilta, joten keikalla kuultiin levottomia välispiikkejä muun muassa Michael Flatleysta tanssin siivittämänä.

Tuoreelta Crooked Timber -pitkäsoitolta kuultiin mukavasti materiaalia, mutta myös vanhemman kaartin T?-faneja muistettiin. Puolitoistatuntinen vierähti kuin siivillä ja osa biiseistä sai mielenkiintoisia livesovituksia, kuten Diane, johon Andy tiputteli Don’t Fear The Reaperin riffiä. Rehellisesti iloinen ja karismaattinen trio poistui lauteilta Andyn lanseeraaman ”jazzhands”-käsienheiluttelurutiinin saattelemana. Keikan jälkeen ei voi kuin toivoa, että irkkujen syyskiertue pysähtyy Suomessa. Alla vielä Jurassic Rockissa kuultu Therapy?-settilista.

Turn
Stories
Enjoy The Struggle
Clowns Galore
Teethgrinder
Fantasy Bag
Crooked Timber
Exiles
Rust
Innocent X
Die Laughing
Potato Junkie
Screamager
Somnabulist
If It Kills Me
Isolation
Nowhere
Diane

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti