maanantai 24. elokuuta 2009

Church of Misery - Houses of the Unholy


Sarjamurhaajista laulavat japanilaiset julkaisivat Houses of the Unholy -pitkäsoiton huhtikuussa ja omiin näppeihin promolevy taisi päätyä jo maaliskuussa, joten tässä kirjoituksessa ei kovin ajankohtaisesta levystä ole kyse. Sain käsiini oman die hard tuplavinyylin kuitenkin vasta muutama viikko sitten, joten pakkohan tästä on jotain turista.

Ummikoille selvennettäköön, että Church of Misery soittaa äärimmäisen röyhkeää, mutta groovaavaa doom metalia ja kuten aiemmin jo todettu, kappaleet kertovat vain ja ainoastaan sarjamurhaajista. Houses of the Unholy menee omissa kirjoissa parhaimman CoM-albumin paikalle, yksittäisinä ässähetkinä mainittakoon Blood Sucking Freakin psykedeelinen jamikohta ja Badlandsin pahaenteiset ”Follow me! Follow me! Follow me!” -huudot. Edellä mainittujen lisäksi Richard Speckistä kertova Born to Raise Hell nousee ehdottomasti bändin uran tähänastisiin kohokohtiin.

Vaikka albumi on mitä mainion, Rise Aboven julkaisupolitiikka hieman närästää. Joka ikinen vinyylijulkaisu ja -painos on superrajoitettu ja niistä joutuu maksamaan maltaita. Noin neljänkympin hintaan heppoiset vinyylit ja lutero gatefold tuntuvat hieman asiakkaan aliarvioinnilta. Toisaalta, läpinäkyvät ruskeat levyt, Albert Fishin kuvalla koristeltu d-puoli sekä käsin numeroitu insertti, tyylikäs 8-sivuinen sisälehtinen ja laadukas hihamerkki saavat levyäijän naamalle hymyn.

Kaksi kertaa Roadburnissa orkesterin nähneenä uskallan sanoa, että Church of Misery on livenä jopa brutaalimpi ja röyhkeämpi kuin levyltä, joten suosittelen ehdottomasti katsastamaan bändin keikan, mikäli matkan varrelle sattuu.

http://www.myspace.com/churchofserialkiller

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti