tiistai 11. joulukuuta 2012

Top 5 top 5 -listaa

Kuluva vuosi on ollut huikea musiikillisesti: loistavia albumeita konkareilta, upeita debyyttejä tuoreilta artisteilta ja mahtavia arkistojen kaiveluita. Pitkällisten pohdintojen jälkeen olen saanut levyt järjestykseen, huikeita keikkoja on tullut nähtyä niin paljon, että hakkaan niiden kanssa edelleen päätä seinään.Ensimmäisenä listana viisi vuoden parasta albumia. Om yllätti uusiutumalla rikkaan monipuoliseksi, säilyttäen silti mantramaisen alkulähteensä. Goat kasvoi salakavalasti kärkikahinoihin ja Swansin sijoitus tippui ennakoidusta oman massiivisuutensa johdosta. Grizzly Bearin levyltä löytyvät vuoden upeimmat popsävellykset.

Top 5 albumit: maailma
1. Om - Advaitic Songs
2. Goat - World Music
3. Bong - Mana-Yood-Sushai
4. Grizzly Bear - Shields
5. Swans - The Seer

Mr. Peter Haydenin uraa on tullut seurattua jo lähes kymmenen vuoden ajan ja Born A Trip osoittaa mitä varten bändi on kasvanut ja kypsynyt. Lehtisalon toinen soolo on todella virkistävän kuuloista metelöintiä. Ennen kaikkea tulen muistamaan vuoden 2012 myös siitä, että free jazz alkoi upota, kiitos Peter Brötzmannin keikan ja Mohelin pitkäsoiton.

Top 5 albumit: Suomi
1. Mr. Peter Hayden - Born A Trip
2. Jussi Lehtisalo - Interludes for Prepared Beast
3. Kuusumun Profeetta - Huutoja hiljaisesta huoneesta
4. Mohel - The Second Temple
5. Hexvessel - No Holier TempleDebyyteissä White Manna lunastaa puhtaan psykerockin palkinnon. Earthless-kitaristin Golden Void kiilasi listoille loppuvuodesta ja Heads-kitaristin Kandodoa on fiilistelty iltaisin.

Top 5 debyytit: maailma
1. Goat - World Music
2. White Manna - White Manna
3. Golden Void - Golden Void
4. Conan - Monnos
5. Kandodo - Kandodo

Paras kotimainen debyyttilevy on ehdottomasti vaihtoehtokonkari Janne Westerlundin Oran. Yli 20 vuotta eri kokoonpanoissa musisoinut konkari on soololevyään varten riisunut ulosantinsa karuksi ja koskettavaksi.

Top 5 debyytit: Suomi
1. Janne Westerlund - Oran
2. Death Hawks - Death & Decay
3. Black Lizard - Black Lizard 10”
4. Seremonia - Seremonia
5. Semtex - Sex, Drugs & SludgegoreKrautrock-legendojen arkistoista on kaivettu kolme tuntia ennenjulkaisematonta timanttista materiaalia bändin parhailta vuosilta! Can-boksi on heittämällä vuoden upein julkaisu ja cd-boksi oli pakko päivittää viiden vinyylin laatikkoon. Sons of Otisin ensimmäiset julkaisut tulivat ensi kertaa vinyylillä eri levy-yhtiöiden toimesta ja ansaitsevat paikkansa listalla.

Top 5 retro/reissue:
1. Can - The Lost Tapes
2. Witch - We Intend To Cause Havoc
3. Sons of Otis - Paid To Suffer / Spacejumbofudge / Temple Ball
4. Abhorrence - Completely Vulgar
5. Erkki Kurenniemi - Rules

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti