torstai 15. syyskuuta 2011

Ektrolevyraati

Tervetuloa Ektrolevyraatiin! Alla on pikaruodinnat tuoreimmista Porin suunnalta kantautuneista vinyyleistä. Tavoistani poiketen, levyt laitettu tämän aamun fiilisten pohjalta parhausjärjestykseen.


#1 - Pharaoh Overlord – Horn
Huikea PO-keikka Torvesta Space Force One tapahtumasta. Lähtee aivan raivokkaalla Spacemen 3 –coverilla! Livevinyyli, joka kolisee kotonakin.

#2 - Erkki Kurenniemi & Circle – Rakkaus tulessa
Mitä tulee, kun naitetaan yhteen elektropioneeri Erkki Kurenniemen sekavat kasettipäiväkirjat vuodelta 72 ja Porin krauthuuruilijoiden nauhoitukset vuodelta 99? Yksi vuoden ehdottomasti mielenkiintoisimpia ja omaperäisimpiä julkaisuita! En minä tähän muuta osaa sanoa.

#3 - Circle – Infektio
Jossain taustalla on selkäranka, päällä sankka sumupilvi, 15-minuuttinen Salvos on vuoden parhaita aloituskappaleita. Tuulahduksia krautrockistakin on havaittavissa. Hämy-Circlen ystäville pakko-ostos!

#4 - Pharaoh Overlörd – Out of Darkness
Night Horsen Sam Velden laulama nimikko- ja avausraita vetää maton alta niiltä, jotka odottivat mitään mitä PO aiemmin on tehnyt. Biisi voisi olla peräisin Danzigin albumilta. Heviriffeillä jatketaan, mutta faaraomaisempi junnaavuus löytyy heti seuraavalla biisillä! Tämä on heavyinta mitä NWOFHM-tagin alla on julkaistu.

#5 - Circle – Maxim
Circlen livelevyistä on usein paha sanoa mitään järkevää. Porissa 2005 nauhoitettu tallenne ei tee tähän poikkeusta. A-puoli jumitetaan ja hypnotisoidaan kuulijaa Rätön nostattaessa pikkuhiljaa menoa paasatessaan maaniseen tyyliinsä. Välittömästi neulan laskeutuessa b-puolen ensimmäiseen uraan, tuttu fistpumping-riffi syöksyy ilmoille. Sekoilua, kunnes ympyrä sulkeutuu.

Bonuksena alkuperäisversio Horn-levyllä olleesta coverista:

4 kommenttia:

  1. Äh, se on ollut hallussa ja kuuntelussa jo niin kauan, ettei mahtunut tähän katsaukseen! Uusin SM on paras SM.

    VastaaPoista
  2. No, tulipahan kysyttyä! Mainio levyhän se on ja vielä yllättäväkin, kun se edellisten levyjen southern-polku alkoi olla jo turhankin tuttu.

    VastaaPoista
  3. Steel Mammothista löytyy muutamasta blogipostauksesta mainintaa. Ei tosta uusimmasta levystä mitään kuitenkaan. http://ju666h.blogspot.com/search/label/steel%20mammoth

    VastaaPoista