keskiviikko 3. elokuuta 2011

Tuoreet ØSC-lätyt

Øresund Space Collectivelta ilmestyi kaksi vinyyliä lähes samanaikaisesti ja ilmeisesti kolmaskin on tulossa piakkoin. ØSC on siis space rockia improvisoiden soittava kollektiivi, jonka miehistö vaihtelee keikka- ja levykohtaisesti. Bändin olen nähnyt kolme kertaa livenä, eikä amerikkalais-tanskalais-ruotsalais-poppoo ole koskaan kylmäksi jättänyt.


Live at Roadburn 2010 tuplavinyyli sisältää nimensä mukaisesti ØSCin keikan festareilta. Nauhoitusongelman takia ensimmäinen jami pätkii hieman ja gatefold-kannessa on graafikolle käynyt ilmeisesti kämmäys väriprofiilien kanssa tai muuta vastaavaa. Itse keikan missasin ’burnissa liian aikaisen aloitusajankohdan takia, mutta moni paikalla ollut sitä hehkutti.

Livelevy jää totaalisesti tämän toisen julkaisun, Entering into the Space Country, jalkoihin. Albumilla on kitaran varressa vanhojen tanskalaisten progebändien, Hurdy Gurdyn ja Secret Oysterin, Claus Bohling. Vinyyli sisältää kolme aivan mainiota psych-jamia ja albumi on parasta julkaistua ØSCia tähän päivään mennessä. Vahvat suosittelut! Bändin Bandcamp-sivulla pääsee ilmeisesti kuuntelemaan koko levyn läpi:

http://oresundspacecollective.bandcamp.com/

2 kommenttia:

  1. Tästä bändistä en tiedä mitään, mutta halusin vaan ilmottaa, että seuraan tätä blogia säännöllisesti.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Ja jos ei ÖSC ole tuttu bändi, tsekkaa ihmeessä: http://oresundspacecollective.bandcamp.com/

    VastaaPoista