keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Promo- ja demopikakatsaus

Alla muutamalla lauseella ruodittuna näppeihini päätyneitä omakustanteita, demoja ja promoja. Ei syväanalyysejä, vaan tutustumisen arvoisia bändejä kuuntelulinkkien kera.


Masteroid / Slugstain (split)
Livenäkin taisin kehua Masteroidia joskus blogissani. Bändi pyöräyttää splitin käyntiin mallikkaasti stonerilla ja laulajasta lähtee mukavat John Garcia –vibat! Jälkimmäinen biisi jää hieman tylsästi junnaaman paikalleen, mutta ensimmäisenä oleva Corpses of My Mind on splitin paras. Slugstain on enemmän doomin päin kallellaan, riffit on hyvän kuuloisia, mutta laulajan todella monotoninen ulosanti onnistuu puuduttamaan korvat.
http://masteroid.net/
http://www.myspace.com/slugstain


Spirits of the Dead – The Great God Pan
Norjalaisen stoner-psych-folk-bändin kakkoslevyn alkupuolisko jää vähän mitäänsanomattomaksi ja stoneria saa levyltä hakemalla hakea. Alun himmailun ylipääseminen palkitsee, sillä levyn viimeinen biisi, Goldberry, on aivan huikea ja eeppinen psych-folk-maalailu.
http://www.thespiritsofthedead.com/

Boar – Demo 2010
Tätä on tullut luukuteltua kiitettävästi, muttei näköjään blogista vielä mainintaa löydy. Vahvoja Bongzilla-vaikutteita on kuultavissa, mutta myös puhtaat laulut toimivat ja psykeflirttiäkin on kuultavissa sludgen seasta. Jos yhden biisin jaksat tsekata, kuuntele Old Nick. Toistaiseksi ainoa todistamani Boar-keikka on Lahden Pitkäpubista, joka ei keikkapaikkana häävi ole.
http://boar.bandcamp.com/

Ääriö – Demo 2011
Kahdesta instrumentaalista yli kymmenminuuttisesta kappaleesta muodostuva demo maalailee ensin post-jotain maisemia, toisessa kappaleessa laahataan sludgemman ilmaisun parissa, välillä droneillenkin. Soundit ovat hieman käppäiset, mutta hidastelumusan ystäville ei liian.
http://www.aeaerioe.net/

Eleven Sun – Absinthe Sky
Eleven Sun soittaa metallisen raskasta stoneria, jossa on kuuluu hieman grungehtavaakin meininkiä. Soundit on mukavan tuhdit, laulussa on munaa ja soitto groovaa pääosin hyvin, mutta metallisimmat osuudet eivät oikein kolise allekirjoittaneelle.
http://www.myspace.com/elevensun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti