torstai 7. huhtikuuta 2011

Mogwait Tavalla, pörinät Semissä

Tiistaina tuli hieman yllättäenkin lähtö Mogwain loppuunmyydylle Tavastian keikalle. Hardcore Will Never Die, But You Will –albumi on ollut ahkerassa kuuntelussa ilmestymisestään lähtien ja rokkaavaa San Pedroa olen nostanut Mogwain top 5 biisin joukkoon. Leppoisat glasgowlaiset soittivat tiiviisti pakatulle Tavastialle miellyttävän tuhdilla volyymillä reilun tunnin.

Olen nähnyt Mogwain nyt kolme kertaa, jokaisen ollessa täysin erilaisessa ympäristössä. Ilosaaren hämyisessä teltassa ensikohtaaminen bändin kanssa livenä, lienee sanomattakin selvää, että tällä keikalla on erityinen paikka sydämessäni. Pitkä Kuuma Kesä –festareilla paahtavan aurinkoinen ja hyväntuulinen esiintyminen sekä fiilis muutenkin. Nyt ensi kertaa klubiolosuhteissa. Näitä en kyllä osaa laittaa järjestykseen. Sen sijaan kehotan kuuntelemaan Mogwain San Pedron:Eilen puolestaan tuli luuhattua ilta Tavastian alakerrassa levareiden takana. Semifinalin bändikattauksen piti alun perin olla Temples, Ääriö ja Herem, mutta Temples joutui perumaan ja paikalle hälytettiin Semtex. Itseä tämä ei harmittanut, Templesin keikoilla on tullut rampattua viime aikoina vähän turhankin tiuhaan.

Heremin tuhti riffittely on hienon kuuloista, mutta naislaulajan murahtelu ei saa tarpeeksi voimaa alleen. Ääriön äänimaiseman rakentelut toimivat hypnoottisesti, mutta toisen kitaristin väkinäiset hevimaneerit haara-asentoineen ja poseerauksineen söivät keikasta terää.


Semtex oli arkikeikan huonoimmassa asemassa, eli viimeisenä. Pikku Kakkonen oli jo loppunut ja suuri osa yleisöstä karannut peittojensa alle. Sääli heille. Nyt kun Fleshpress seikkailee jossain psychodelian ja avaruusliejun parissa, uskallan todeta ääneen, että Semtex on parasta mitä Suomen ”puhtaan” sludgen genrellä on tällä hetkellä tarjottavana. Smoke!

Alla oma dj-soittolista, joka koostui pelkästään ensi viikolla Roadburnissa soittavien bändien musiikista. Candlemassilta levylaukkuun päätyi From the 13th Sun, jonka mahtavuuden olin jo lähestulkoon unohtanut. Tekin, jotka Candlemassia vierastatte, tsekatkaa ihmeessä tämä psykedeelisempi ja blacksabbathimpi albumi!

Circle - Amputation Crusade
White Hills - Polvere di Stelle
Shrinebuilder - Pyramid of the Moon
Menace Ruine - One Too Many
Sunn O))) - CandleGoat
Swans - Eden Prison
Godflesh - Gift From Heaven
-
Black Mountain - The Hair Song
Sabbath Assembly - Hymn of Consecration
Blood Ceremony - Master of Confusion
Pentagram - Smokescreen
Blood Farmers - Bullet in the Head
-
Sourvein - Imperial Bastard
Ufomammut - Mars
Ramesses - Baptism of the walking Dead
Acid King - Electric Machine
Weedeater - Bull
-
Candlemass - Tot
White Hills - Three Quarters

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti