maanantai 7. maaliskuuta 2011

Mainio ja ensimmäinen Heliosphere juhlittu

Tulipas tehtyä ulkomaanreissu Euroopan kulttuuripääkaupunkiin, ”Etelä-Helsinkiin”. Psychotropic Caravan tiskijukat kutsuttiin Tallinnan Heliosphere-festivaaleille soittamaan levyjä perjantaiksi, jolloin festarien Suomi-edustus oli lauteilla muutenkin.


Festarin bändikattausta läpi käydessä heräsi mieleen epäilys, saisiko Suomessa tällaisille riennoille tukea. Kulttuurikaupunki Turun ohjelmakalenteria selaillessa epäilykseni sai myös totuuspohjaa. Elektronisen musiikin viikonloppu Turku Modern osui silmään, kattauksen muutoin ollessa oopperaa, kamarimusiikkia ja jazzia. Hatunnostoa noisea ja psykedeliaa sponssaavalle Tallinnalle!

Circle oli oma, mahtava itsenä. Vaellus kuului settilistaan ja on edelleen meikäläisen kirjoissa vuoden 2010 paras kappale. Dark Buddha Rising kärsi hieman todella myöhäisestä soittoajasta, mutta sai varmasti uusia faneja. Lauantai tuli kemutettua DBR-sällien kanssa ja keikoista jäi mieleen tunnelmallinen Ben Frost sekä täysin sekopäinen Horacio Pollard. Year of No Lightin soittama soundtrack Vampyr-elokuvalle sunnuntaina oli mainio päätös viikonlopulle.


Heliosphere oli hienosti organisoitu, järjestäjälle, työntekijöille ja talkoolaisille iso kiitos. Tallinnan vanhakaupunki tuli tutuksi ja kesällä lienee syytä tulla koluamaan mainiot ravintolat uudestaan. Festarin kotina toiminut Von Krahl baari ja teatteri oli aivan mielettömän upea paikka!

Soittolistaa en kykene enää muistelemaan, mutta alla oleva, Torvessa 4.3. soitettu biisilista antaa osviittaa, sillä levylaukkua ei oltu purettu välissä. Ainakin Shogun Kunitokia ja Kap Kapia tuli soitettua Tallinnassa, joita Torvessa ei kuultu.

Yllä olevat ja muita kuvia: Juho Hamari
Kuvia: Heikki Leis
http://www.heliospherefestival.com/

Playlist 4.3.2011 Torvi, Lahti – This is Sirius, Temples, Brimstones

Aqua Nebula Oscillator – Lost in Space
Assemble Head in Sunburst Sound – Occult Roots
Black Mountain – Old Fangs
Celtic Frost – Circle of the Tyrants
Dragontears – William
Farflung - The Day of St. Antony's Fire
Fleshpress – Spiral Filter
Galacticka – Orbit
Gnod / White Hills – Per Sempre
Hebosagil – Polku
Hector & Oscar – Savu
Jimmy Castor Bunch – It’s Just Begun
Kimmo Kuusniemi Band – Moottorilinnut
Monkey3 – Camhell
Semtex – Sin C Milla
Serpent Throne – Ride Satan Ride
The Temptations – Run Away Child, Running Wild
Uusi Fantasia feat. Freeman – Liian myöhään
Wigwam – Must Be The Devil
ZZ Top – Cheap Sunglasses

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti