tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kiehtova folk-matka Hexvesselin kyydissä

Sain Hexvesselin debyytistä mp3-promon käsiini jo hyvän tovin ennen julkaisua. Ykköset ja nollat muodostivat tunnin mittaisen occult folk –pläjäyksen, joka sisälsi hienoja kappaleita, mutta tuntui uuvuttavalta kokonaisuudelta.


Digipak-cd:n saatuani 15 kappaletta tuntui edelleen turhan pitkältä, vaikken osannutkaan sanoa, mitä kappaleita albumilta olisi pitänyt jättää pois. Eräs ilta kaikessa rauhassa kansitaiteeseen ja mielenkiintoiseen –vihkoseen uppoutuessani kokonaisuus avautui. Jokaisen kappaleen paikka oli perusteltu ja palaset loksahtelivat paikoilleen. Matka ei tuntunutkaan enää liian pitkältä.

Vaikka cd-versionkin kannet saa monet muut julkaisut kalpenemaan, gatefold-vinyylissä taide ja huolella valittu sisältö pääsevät todella oikeuksiinsa. Alkupuhe, sanoitukset, lainauksia, Albert Witchfinderin kuvitusta arvokkaan oloiselle mattapaperille painettuna.

Akustisiin soittimiin, kuulaaseen lauluun sekä intiimiin ja mystiseen tunnelmaan luottava Dawnbearer on kaunis matka, johon käytetty aika on sen arvoista. Keitä iso kuppi teetä, ota miellyttävä asento nojatuolista, syvenny musiikkiin ja kansiin. Anna Hexvesselin kuljettaa. Dawnbearer on alkuvuoden mielenkiintoisin albumi.

http://www.facebook.com/hexvessel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti