lauantai 13. marraskuuta 2010

Top 10 musiikkihetket 2010

Vuosi vetelee viimeisiään, vielä on muutamia kovia keikkoja ja varmasti levyjäkin tulossa, mutta päätin kirjoittaa Top 10 musiikkihetket vuonna 2010 –listan jo tässä vaiheessa.

1. Roadburn
Earthlessin näkeminen kaksi kertaa viikonlopun aikana. Eyehategodin näkeminen kaksi kertaa viikonlopun aikana. Jex Thoth, Goatsnake, Death Row, Astra, Brant Bjork… Loistavaa seuraa ja täysin vallatonta hauskanpitoa. Junilla, lautoilla ja busseilla tulivuorenpurkauksen johdosta tehty kotimatkakin tuntuu tässä vaiheessa vuotta hulvattomalta muistolta.
http://meteli.net/uutiset/4374

2. Primavera
Loppukevään matka Barcelonaan Primavera-festareille parhaassa seurassa. Pixiesin ja Shellacin näkeminen ensimmäistä kertaa. Psykedeeliset keikat NEU!:lta ja Beak>:lta. The Xx, Pavement, Wire, Psychic Paramount, Built to Spill ja bailandoa aamuun asti joka päivä.
http://meteli.net/uutiset/4422

3. Psychotropic Caravan II
Orange Goblin, The Heads, Litmus, Big Naturals sekä kotimaiset bändit soittivat kahden päivän aikana mainiot keikat janoiselle stonerkansalle. Sunnuntaina viimeisiä kamoja Nosturista pois roudatessa takki tuntui tyhjemmältä kuin koskaan. Tätä oloa kesti viikon verran, ennen kuin tajusi kuinka loistavat kemut nämä olivat.
http://fi.myspace.com/psycaravan

4. White Hills
Tähän bändiin sisälle pääseminen ja tämän bändin parhauden tajuaminen. Tätä on turha alkaa selittelemään, ne ymmärtävät, joiden on tarkoitus ymmärtää.
http://www.myspace.com/whitehills

5. Club Mega Therion
Tämä klubi on tarjonnut henkisen pakopaikan lähes jokaisena torstaina laadukkailla teemailloillaan. Kaksi kohokohtaa voisi vuoden Mega Therioneista nostaa. Toinen on ehdottomasti Astron kanssa dj-setit Dark Buddha Risingin keikalla täällä ja Circlen Vaellus-biisin kuuleminen ensikertaa. Toisena Mega Therion Helavalkeat Bar Loosessa vappuna, hippidisko vailla vertaa, tuskin on tullut tanssittua yhden illan aikana näin paljon!
http://www.facebook.com/clubmegatherion

6. Amplifier Worship
Lokakuinen reissu Turkuun ei taaskaan ollut pettymys. Sigiriya oli mainio ja yleismeininki oli jälleen sekava ja vapautuneen hauska. Pienfestareiden järjestäjille kättä lippaan.
http://www.myspace.com/amplifierworshipfestival

7. Space Force One
Lahdessa juhlittiin mukavassa seurassa pari päivää psykedeelisen raskauden äärellä. Fleshpress osoitti jälleen olevansa maailman kovimpia livebändejä vuonna 2010. Pienfestareiden järjestäjille kättä lippaan myös tähän kohtaan.
http://www.myspace.com/spaceforceone

8. Old Fangs
Black Mountainin Old Fangs. Aivan huikea video sekä biisi! Myös lyhyellä varoitusajalla Tavastialla soitettu keikka oli päräyttävä. Harmi, että uusi Wilderness Heart –albumi ei säväytä muutamaa raitaa ja kansikuvaa lukuun ottamatta.
http://www.youtube.com/watch?v=YmbmOVunEcc

9. Nod Scene
Kuudetta kertaa Monster Magnet livenä ja vihdoin, VIHDOIN kuulin Nod Scenen! Kautta aikain allekirjoittaneen suosikki stoner rock -biisi. Screw you if you think i care… SMOKE!
http://www.youtube.com/watch?v=pc9LlSsg1_Q

10. We Forgotten Who We Are
Pelicanin March into the Sean jälkeen ei ole post rock –kipale kolissut näin vahvasti kuin Crippled Black Phoenixin I, Vigilante –albumin kakkosbiisi. We Forgotten Who We Are on pysäyttänyt maailman kymmeneksi minuutiksi useampana pimentyvänä syysiltana.
http://www.youtube.com/watch?v=lb3iIeh0Ruw

1 kommentti: