torstai 9. syyskuuta 2010

Päräyttävät italiaanot

Ufomammut kävi tuhoamassa Kuudennen Linjan. Soundcheckiä hymyssä suin seuranneena jouduin laittamaan parit tekstiviestit, että laittakaa kiviä taskuun, kun tulette paikalle, ettei äänenpaine vie mennessään. Sen verran vakuuttavaa jyräystä power trio päästi ilmoille.Keikka alkoi Stigmalla, joka oli äärimmäisen hieno yllätys, koska odotin bändin soittavan Even alusta loppuun heti kärkeen. Stigman kellottaessa 3:35 suurin osa yleisöstä sai varmasti orgasmin ja/tai turautti paskat housuun, niin mahtava on Ufomammutin soundi tennareiden koskettaessa säröpedaaleihin.

Idolumin avausbiisin jälkeen lähdettiin seuraamaan tarinaa Evestä. Edelleen olen sitä mieltä, että kyseessä on Ufomammutin ehkäpä vaisuin teos, mutta livenä jyrisi paikoin siihen malliin, että Richterin asteikolla mitattiin ennätystuloksia. Screenillä pyöri psykedeelistä käppyrää sekä liekkiä ja Ufomammut pyyhki loppuunmyydyllä Kutosella lattiaa. Haltioitunut ja hikinen yleisö ei päästänyt italialaisia alas lavalta ja silminnähden tilanteesta nauttiva trio soitti vielä debyyttilevyltään Satanin.

Bändi on tänään Jyväskylässä, perjantaina Oulussa ja lauantaina Turussa. Tämän tosin blogini lukijoista valtaosa varmaan tiesikin. Menkää katsomaan.

Itse soitin levyjä ennen ja jälkeen keikan. Kikkailuksihan se meni, sillä toisen levarin neula oli hajoamispisteessä. Mitään soittolistaa en jaksanut kirjoitella, mutta Circlen, Saint Vitusin ja US Christmasin välimaastossa liikuttiin.

Kuva lainattu lupaa vastaan täältä: http://picasaweb.google.com/jujohama

EDIT: Kommenteissa kyseltiin jo pariakin biisiä, joten tässä tämä soittolista nyt on. Ei soitto-, vaan aakkosjärjestyksessä:
EDIT2: Tom Waitsin biisi vaihdettu oikeaan, thanks to Mika

Acrimony - Hymns to the Stone
Amon Düül II - Phallus Dei
Black Mountain - Let Spirits Ride
Black Mountain - Old Fangs
Black Sabbath - A National Acrobat
Cathedral - Death of an Anarchist
Circle - Point
Circle - Suddenly
Electric Wizard - Saturn's Children
Farflung - Silver Shrooms
Fleshpress - Pillarsin c-puoli
Gnod / White Hills - Drop Out
Hawkwind - Born to Go
Jex Thoth - Mr Rainbow
Liquid Visions - Fragile Illusions
Monkey3 - Numb
Monster Magnet - Superjudge
Om - Bhima's Theme
Pentagram - Starlady
Saint Vitus - White Magic / Black Magic
Serpent Throne - Veil of the Black Witch
Sir Lord Baltimore - Kingdom Come
The Heads - Mao Tinitus
Tom Waits - What's He Building?
US Christmas - In the Night
Witchfinder General - Burning a Sinner
Wooden Shjips - Aquarian Time

11 kommenttia:

 1. Pentagramia ei turhan usein kodin ulkopuolella kuulekaan! Tai Sir Lord Baltimorea. Soititko Monkey3:a? Aika lähellä keikan alkua tuli yksi outo instrumentaalibiisi, joka oli vähän apinan kuuloinen.

  VastaaPoista
 2. Hyvä jos maistui! Monkey3:n Archive-coverin soitin!

  VastaaPoista
 3. Aika hyvin arvattu instrumentaalista, kun koskaan kyseistä biisiä kuullutkaan :)

  VastaaPoista
 4. Hyvin bongattu juu, mutta onhan Monkey3:lla aika tunnistettava soundi. Biisi löytyy Undercover EP:ltä, jolla bändi coveroi Archivea, Deep Purplea, Pink Floydia, Kissia ja Led Zeppelinia.

  VastaaPoista
 5. Mikä mahtoi olla toisiks viimeinen ralli ennen keikkaa, tuttu jami mut ei vaan saa nimeä mieleen, lähestulkoon radiohitti. :)

  VastaaPoista
 6. Joo, ei tuohon Monkey3:n tunnistamiseen aivan fakiirimaisia taitoja tarvita. Tästä rohkaistuneena lähti Undercover vihdoinkin tilaukseen.

  VastaaPoista
 7. "Mikä mahtoi olla toisiks viimeinen ralli ennen keikkaa"

  Enpä osaa suorilta nyt vastata tohon, pitääpä kai jotain soittolistantynkää kirjotella, jahka levylaukun ääreen pääsen! :D

  VastaaPoista
 8. Ok, kiitokset jo etukäteen!

  VastaaPoista
 9. Eikös siinä tullut joku Circlen biisi tokavikana, ja sitten Hawkwindin Born to Go:n aikana bändi tuli lavalle?

  VastaaPoista
 10. No niin, soittolista lisätty blogitekstiin. Ja yllä kirjoittava Anonyymi muisti täysin oikein, ennen keikkaa tuli Circlen Point ja bändi kapusi lauteille Hawkwindin Born to Gon soidessa!

  VastaaPoista
 11. Black Mountainin Old Fangs oli se mitä hain, täältähän tuo video on alunperin bongattukin muuten ja takaraivoon jääny kummittelemaan.. todella kova biisi.

  VastaaPoista