torstai 22. lokakuuta 2009

Omakustannekatsaus vol. 1

Amplifier Worship oli siitäkin hyvä viikonloppu, että taskunpohjalle päätyi peräti kolme mainitsemisen arvoista omakustannetta, joita kuuntelemalla on vesiselvää, että pörinäskene elää ja voi hyvin. Tai no, kaksi, koska Throatista jouduin tilaamaan jälkikäteen limited poser editionin (sis. cd-r), sillä toimivaa kassudekkiä ei ole hetkeen löytynyt meikäläisen hallusta.Throatin Good Times sisältää viisi tiukkaa biisiä sludgehtavaa noiserokkailua muun muassa Fudge Tunnelin hengessä ja aloitusraidasta tulee ainakin itselle Godflesh-assosiaatioita. Patty Hitler kolahti livenä tajuntaan ja on tätä julkaisua kuunnellessa edelleen oma suosikki. Muutamassa kappaleessa, muutamassa kohdassa Mattilan laulusuoritukset aiheuttavat pientä närästystä, mutta muuten Good Times on mitä mainion minijulkaisu.


Templesin kakkosdemo pitää sisällään ykkösdemon biisit ja muutaman tuoreemman vedon tyylikkäästi piirrettyihin kansiin paketoituina ja masterointiprosessin läpikäyneenä. Bändin jonkinasteiseen lähipiiriin kuuluvana olen kuunnellut treeninauhoja, jameja ja raakaversioita kappaleista, joten ”valmiin tuotteen” luukuttaminen on erittäin mieluisaa vaihtelua. Sleep tulee Templesistä paikoin vahvasti mieleen, mutta mikään ”dragonautcoren” edustaja orkesteri ei ole. Jamivaihteen Temples löytää silmään ilahduttavan usein ja nämä osuudet ovat miellyttävintä antia. Lauluista voisin motkottaa hieman tämänkin bändin kohdalla. Ultranörteistä kotisivuista ja tämän genren seksikkäimmästä kitaristista erikoismaininnat!


Semtex saa allekirjoittaneen äärimmäisen hyvälle tuulelle! Pot Secret sisältää huvittavia huumesampleja, Bongzillan ja Iron Monkeyn hengessä tuutattua sludgea sekä tietysti paksussa vihreässä pöhnässä kirjoitettuja sanoituksia, onpa mukaan eksynyt lyhyt dub-jammailukin. Myös Semtexin omakustanteen kansia askarrellessa on käytetty rutkasti mielikuvitusta. Bändillä ilmeisesti olisi liuta biisejä nauhoitusvalmiina, mutta näitä stonereita odotellessa ei kannata pidätellä henkeä.


2 kommenttia: