keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Huutoja hiljaisesta huoneesta lauantaina

Ikäviltä päällekkäisyyksiltä ei vältytä Helsingin viikonlopuissa nykyään: Kuusumun Profeetta ja Hexvessel soittavat eri osoitteissa lauantaina. Itsehän missaan molemmat, sillä olen reissussa viikonlopun. Ensiksi mainittu on harvinaisempi näky Helsingissä ja kun lämppärinä on upean soololevyn julkaissut Janne Westerlund, joten itse ainakin kääntyisin Korjaamon suuntaan.

Kirjoitin Kuusumun Profeetan tuoreesta levystä toisaalle:

Parin vuoden välein pitkäsoittoja julkaissut Kuusumun Profeetta antoi odottaa uutukaistaan neljä vuotta. Edeltäjä Lyhtykuja sisälsi synkkää ja myrskyistä musiikkia, Huutoja hiljaisesta huoneesta palaa tutummille uomille. Teatraalista, kaunista, melankolista, lohdullista, runollista, progressiivista musiikkia kuin vain Kuusumun Profeetta sen osaa. Isännätön jättiläinen, Sataa lumi maahan hiljaa ja varhain sekä Ilonruhtinaita naurunviitoissaan lukeutuvat vuoden hienoimpien kappaleiden joukkoon.

Sataa lumi maahan hiljaa ja varhain:

1 kommentti:

  1. Sellainen lisäys empiville, että Hexvesselin Svart Night keikka jo 22:30 ja Kuusumun Profeetan keikka alkaa aikaisintaan 23:30. Raitsikat kulkee näppärästi ja soittojen aloitusajat tuppaa välillä venymään, eli molempiin kyllä ehtii jos kahden vaiheilla!

    VastaaPoista