keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Thank you for the music, You are worth it

Viime viikolla oli kuun ensimmäinen perjantai, eli ilmainen sisäänpääsy Kiasmaan, joten tuli käytyä katsastamassa Thank You For the Music –näyttely. Jossain esittelytekstissä mainostettiin, että vaikka näyttelyn taiteilijat ovat eri-ikäisiä, he kaikki kertoivat kuuluvansa MTV-sukupolveen. Luonnollista siis oli, että videotaidetta oli esillä, mutta hieman liikaa makuuni.


Petri Ala-Maunuksen maalaukset, joiden päälle oli asetettu vinyylilevyn kannet, joista oli repäisty palanen pois, oli suosikkini. Esimerkiksi Francis Goyan naaman tilalla onkin Gene Simmons ja Bachin levyn kannessa irvisteleekin King Diamond.

Huone jossa oli Rose Ekenin töitä, oli kokonaisuutena paras. Kiss-kitarat miniatyyreinä, dokattu bäkkäri veistoksena, singlejä ommeltuna ja Sid Viciousin kirje Nancylle kirjailtuna silkille.

http://www.kiasma.fi/ohjelmisto/thank-you-for-the-music

Kiasmassa on parhaillaan myös lähes sadasta kaiuttimesta koostuva Korppiparvi ääni-installaatio esillä. Keskittymiskyky ei riittänyt enää puolituntiseen kuunteluun jo yhden näyttelyn läpikäyneenä. Tälle on annettava revanssi, joko perjantaina 6.4. tai 4.5.

http://www.kiasma.fi/ohjelmisto/korppiparvi

Lauantain kulttuurit tuli nautittua hieman rajummissa meiningeissä. Kaarlenkadun Kalleriassa oli Aspan, Markkulan ja Siikalan You Are Worth It -näyttelyn päätösbileet ja esillä olevat teokset olivat juuri sitä itseään, mitä näiltä herroilta voi odottaa. Eritteitä, kuolemaa, pahoinpitelyä eri tekniikoin esiteltyinä.

http://urworthit.tumblr.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti