tiistai 14. joulukuuta 2010

Listoja asioista

En malttanut odottaa vuodenvaihdetta, että pääsen sohaisemaan muurahaispesää, joka 2010 top-listoina tunnetaan. Alla lyhyiden perusteluiden kera vuoden viisi parasta ulkomaista albumia sekä vuoden kolme kovinta musiikkivideota. Metelissä julkaistiin viime viikolla Toimituksen valinnat ja minä kirjoitin sinne Top 5 kotimaiset albumit vuonna 2010 listan, jonka voi tsekata täältä:
http://meteli.net/uutiset/4594Top 5 ulkomaiset albumit 2010

#1 - Gnod drop out with White Hills II
Kun White Hillsin parhaus alkoi valjeta tänä vuonna, se oli menoa. White Hills on tämän blogin kirjoittajalle paras bändi vuonna 2010. Ykköseksi nostetaan Gnodin kanssa tehty kollaboraatio, joka sisältää neljä vinyylinposkea psykedeelistä junnausta, efektien kanssa temppuilua ja savuista haahuilua. Toisin sanoen: täydellisyyttä.

#2 - Massive Attack - Heligoland
Seitsemän vuoden hiljaisuus studiolevyrintamalla rikkoutui Heligolandin myötä. Triphop-pioneerien uusi levy jakoi mielipiteitä, itselle se taisi olla vuoden kuunnelluin albumi. Kalliin hinnan takia en ole raaskinut hankkia tätä vinyylinä, eli joulupukki, jos luet blogiani...

#3 - Swans - My Father Will Guide Me a Rope to the Sky
Nihilististä, pahaenteistä, vittumaista, painostavaa ja jossain jopa pilkahdus toivoa. Jep, Gira ja kumppanit ovat palanneet. Pysäyttävä albumi.

#4 - Sabbath Assembly - Restored to One
60-luvun kukkaishippien pimeämpää puolta valotetaan tällä mainiolla albumilla. Bändin sanojen mukaan yritetään voittaa pelko rakkaudella, tai jotain sinne päin. Jex pitää huolen, että Process Church Of The Final Judgment -kultin laulut saavat upean käsittelyn.

#5 - The Coral - Butterfly House
Vuoden poplevy pitää sisällään hienoja sävellyksiä ja flirttiä 60-luvun kevytpsykedelian suuntaan. Jokaisen tulisi kuunnella nimikkobiisin lisäksi ainakin Green is the Colour, She’s Coming Around ja North Parade.

Top 3 videot 2010

#1 - Mustangilla kruisailua, psykedeelisiä noitia, huuruisia rituaaleja ja vuoden kovin psykerockbiisi. Tarvitseeko enempää selitellä, miksi ensimmäinen sija on Black Mountainin Old Fangsilla?
http://vimeo.com/12829070

#2 - Kakkossijalla Suicide-samplella jyräävä M.I.A:n Born Free. Pysäyttävä lyhytelokuva.
http://vimeo.com/11219730

#3 - Kotimaista oivallusta pronssille, Uusi Fantasia, olkaa hyvä. Onhan tätä biisiä ja videota hypetetty jo tarpeeksi, mutta olen lähes varma, että Freemanin vierailu Liian myöhään -kipaleessa tullaan muistamaan olennaisena osana vuotta 2010.
http://vimeo.com/16092684

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti